Costa Rica F-1 Hybrid blend natural

Deze koffie is door Blue’s geïmporteerd via ‘direct trade’, dus zonder tussenhandel. Dit betekent dat de farmer een meer dan eerlijke prijs krijgt.

De hoogste kwaliteit koffie, direct van de handen van de boer naar jouw kop. Deze koffie heeft een Specialty Coffee Association (SCA-)score van maar liefst 88 punten.

250 gram: € 6,50, 500 gram: € 12,00, 1 kilo: € 23,50
Plantage Gaia artisan Coffee/Grounds Costa Rica

Blue’s zou Blue’s niet zijn als wij niet aan boord waren gestapt bij het ‘join the boat’ programma van Grounds Costa Rica. Dit nieuwe initiatief waarbij diverse Nederlandse specialty koffiebranders samen een container koffie naar Nederland halen, biedt ons de mogelijkheid om direct bij de boer de meest mooie arabica koffiebonen te bestellen.

Gaia artisan Coffee/Grounds Costa Rica

Fernando (landbouwkundig ingenieur) en Angie (een Q-grader) bezitten een koffieplantage van 11,6 hectare in de Westerse vallei in Costa Rica. Fernando en Angie zijn al jaren actief betrokken bij de ontwikkeling van de F-1 hybride soorten koffieplanten die erg resistent zijn tegen ziektes en veel vruchten (bessen) leveren van een excellente kwaliteit.

Don Hernán, plantagemanager. Gaia artisan Coffee/Grounds Costa Rica

Land: Costa Rica
Regio: Llano Bonito, Naranjo West Valley of Costa Rica
Hoogte: 1800 meter
Droogproces: natural
Smaak: bessen, grapefruit, gedroogd fruit en tinten citroen, sinaasappel en roze grapefruit met een basis van karamel, gekarameliseerde amandelen en hazelnoot en een afdronk van maple syrup. 

Bestellen: WhatsApp of sms naar 06-42101030