Costa Rica Milenio

Fernando’s favorite

Plantage Gaia artisan Coffee/Grounds Costa Rica
250 gram: € 6,50, 500 gram: € 12,50, 1 kilo: € 24,00

Blue’s zou Blue’s niet zijn als wij niet aan boord waren gestapt bij het ‘join the boat’ programma van Grounds Costa Rica. Dit initiatief van de in Nederland wonende maar van oorsprong Costa Ricaanse Annelise en haar oud klasgenoot Fernando waarbij diverse Nederlandse specialty koffiebranders samen een container koffie naar Nederland halen, biedt ons de mogelijkheid om direct bij de boer (Fernando en Angie) de meest mooie arabica koffiebonen te bestellen, fair trade gegarandeerd dus.

Gaia artisan Coffee/Grounds Costa Rica

Fernando (landbouwkundig ingenieur) en Angie (een Q-grader) bezitten een koffieplantage van 11,6 hectare in de Westerse vallei in Costa Rica. Fernando en Angie zijn al jaren actief betrokken bij de ontwikkeling van de F-1 hybride soorten koffieplanten die erg resistent zijn tegen ziektes en veel vruchten (bessen) leveren van een excellente kwaliteit.

Don Hernán, plantagemanager. Gaia artisan Coffee/Grounds Costa Rica

De hoogste kwaliteit koffie, direct van de handen van de boer naar jouw kop. Deze koffie heeft een Specialty Coffee Association (SCA-)score van 85 punten.

Land: Costa Rica
Regio: Llano Bonito, Naranjo West Valley of Costa Rica
Hoogte: 1800 meter
Droogproces: washed
Smaak: honing, sinaasappel en tangerine (soort mandarijn) met een basis van cacao, gekarameliseerde amandelen en suikerriet. 

Bestellen: WhatsApp of sms naar 06-42101030