Decaf: Honduras genuine Macala

250 gram: € 5,50 500 gram: € 10,75 1 kilo: € 21,00

Blue’s eerste cafeïnevrije koffie komt uit Honduras en wordt zonder chemicaliën geproduceerd.

De CO2 methode

1. koffiebonen worden gedrenkt in water, waardoor de bonen twee keer zo groot worden en de cafeïne uiteindelijk oplost in het water.
2. De bonen gaan in roestvrijstalen vaten
die luchtdicht worden afgesloten.
3. vloeibare CO2 wordt onder extreme druk in de bonen geperst.
4. Elke boon heeft 5-7 uur nodig om al zijn cafeïne te verliezen.
5. Als de bonen cafeïne vrij zijn, worden ze gedroogd.

De regio Marcala staat bekend om zijn excellente koffiekwaliteit en voor zijn stabiele poging richting een duurzame landbouw. Koffie is onderdeel van de boerengeschiedenis van de Marcala boeren, cultuur en basisinkomen. zij stoppen daarom al hun aandacht in het realiseren van de perfecte oogst. Het tropische klimaat biedt perfecte omstandigheden voor de productie van hoogstaande Arabica koffies. Hierdoor zijn de regio’s rond Marcala beroemd en bekend geworden in de internationale koffie markt.

Land: Honduras
Regio: Marcala, La Paz (zuidwest Honduras)
Hoogte: 1450-1550 meter
Oogstperiode: oktober- maart
Droogproces: washed
Smaak: een complexe koffie met een fluweelzachte body, licht zurig

Bestellen: WhatsApp of sms naar 06-42101030, Facebook of kijk op de bestelpagina.