Ethiopia Yirgacheffe Roba (grade 1)

Ethiopia Yirgacheffe gr 1

250 gram: € 5,75
500 gram: € 11,00
1 kilo: € 21,50

‘Ethiopian heirloom’

Ethiopië, bakermat van de koffiecultuur en dus een koffieboon die niet mag ontbreken in Blue’s assortiment.

Koffiebonen uit de regio Yirgacheffe worden beschouwd als de beste koffie uit het zuiden van Ethiopië. Doordat de plantages erg hoog gelegen zijn, kwalificeren de bonen als ‘Strictly High Grown’ (SHG) / ‘Strictly Hard Bean’ (SHB). Door de hoogte is het groeiproces langzamer, waardoor de boon extra tijd heeft om de meest verfijnde smaken te ontwikkelen. Deze boon van het Banko Gotiti washing station heeft een ‘cuppinggrade’ (cijfer) van 85,75. De plantage van de drie Roba broers is ligt op een hoogte van 1900 en 2500 meter boven zeeniveau. De ideale hoogte om Arabica koffie te verbouwen. De temperatuur varieert van 21 °C tot 29 °C overdag, en 9 °C tot 17 °C ’s nachts. De regen in de Kebele kent twee seizoenen; Kermet en Belg. De regenperiode van juni tot september, heet Kermet. Het korte regenseizoen Belg is van februari tot mei, net na het droogteseizoen.

Land: Ethiopië
Regio: Gedeb Woreda, Yirgacheffe (centraal Zuid Ethiopië)
Hoogte: 1900 – 2,521 meters boven zeeniveau
Oogstperiode: oktober – december
Droogproces: Washed
Smaak: complexe  nasmaak, phosphorisch, tropical, gedroogde kruiden, gedroogde rozijnen, dadels, rooibos en Mango

Bestellen: WhatsApp of sms naar 06-42101030 of kijk op de bestelpagina