Over ons

In 2018 zijn wij, Michiel en Marike, in ’the house of Blue’s’, een blauw schuurtje bij ons huis in Ugchelen (op de Veluwe), als hobby gestart met koffiebranden. In het begin brandden we op een kleine kilobrander maar zelfs dan brand je al snel te veel om zelf nog op te kunnen drinken. Blue’s werd geboren en we begonnen hobbymatig onze koffie te verkopen in de regio.

In 2020 hebben we een mooie Probat (Probatone 5) shoproaster aangeschaft met een capaciteit van circa 20 kg per uur en daarmee kunnen we perfect uit de voeten om aan de steeds groeiende vraag te voldoen. Inmiddels leveren we door heel Nederland en ook steeds meer bedrijven, horeca en sportverenigingen weten ons te vinden.

Hoe branden we?

Op ambachtelijke (zintuiglijke) wijze branden wij de ‘groene’ Arabica koffiebonen uit vele koffielanden. Brander Michiel is gecertificeerd door de Specialty Coffee Association (SCA). Wij branden meerdere malen per week en hebben dus altijd vers gebrande koffie. Daardoor is je koffie altijd optimaal van smaak en krijg je die mooie dikke cremalaag.  

Kan ik kijken bij Blue’s?

Op branddagen (variabel) ben je van harte welkom in the house of Blue’s te kijken hoe het branden in het werk gaat en natuurlijk om de nog warme bonen aan te schaffen. Als de deur open staat zijn we open!

Ons uitgebreide assortiment van minimaal 10 verschillende arabica koffies kun je vinden in de webshop. Bestel snel en geniet (meestal) de volgende dag al van onze vers gebrande arabica koffiebonen!